14 Eylül 2016 Çarşamba

Puşkin'in ayak izleri... Stockholm'da etkinlik uğraşısı... İstanbul Tüyap Kitap Fuarı...

Değerli İzleyici,

Bugün 14 Eylül 2016. Sarıkamış, Soğanlı Dağları ve Puşkin'in ayak izlerini orada bırakarak, geri döndüm. Yüklü bir birikim dağarı ile geriye döndüğümü söyleyebilirim.

Bu arada şunu da eklemekten yanayım. Biz, bir dernek kurduk, başlığı altında, burada farklı konulara da girdik.

Ancak, tüm bunlar yine de birleşik bir öge çevresinde kavranabilir. Kavranabilmesi için bir algı simgesi vereceğim. Ne için yola çıktık?

Değerli bildiğimiz kişilerle, önemli bulduğumuz konuları gündem yapmak, keşif masasına almak.

Böylece, dernek gündemi de ortaya çıkacaktır. Bir gün önceki iletide izlenebileceği gibi, Türkiye'nin yetiştirdiği değerler var. İşte Ali Sezgin! Ekte müziğiyle bize eşlik ediyor.

Dün de değindim: Ali Sezgin gibi, Veysel Batmaz gibi, Sunay Girgin gibi, Serhan Yedig gibi, Beyazıt Kahraman gibi, Betül Çotuksöken gibi değerli insanların Stockholm'da konuk edilmesi ve Stockholm'da yaşayanlarla karşılıklı iletişim sağlanması ilk çaba olacak bizim için. 

Dün: ''Yaptığımız girişim kısaca; İsveç’te kalıplaşmış, tekdüze - durağan bir çizgiyi kırmak '', diye bir tümce okudunuz. Bugünkü bu kısa açılımla, ne yapmak istediğimiz biraz daha anlaşılacaktır.

***

Bu arada, beride izlediğiniz görsel de ne oluyor, diye sorabilirisiniz.

Şudur! Kitap Fuarları açılma aşamasına geldi. Burada iki konu örtüşecek. Puşkin konusu bu yıl İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda, bir sunumla güncellenecek.

Üstteki görsel, 2015 İzmir Kitap Fuarı andacı olarak burada. Örtüşme yeni fuarlar çağrışımıdır.

Her fuar kendi değerlerini de yaratır. Bu yıl sekseninci doğum yılı olan Tekin Sönmez'in ve Puşkin'in Soğanlı Dağları konusu var.  İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda, bu iki yazar bir söyleşi ile bu konu çerçevesinde izleyiciye sunulacak.

***

Dernek çalışmaları da bir anlamda evrensel boyut içerecek.

Derneğimizin kurucu üyesi olan Tekin Sönmez Stockholm'da etkinlik hazırlama uğraşısı verirken, öte yanda İstanbul'a da bu konuyu yansıtacak. Daha sonra bu konular Almanya gibi ülkelere de yansıyabilecektir. Sırası geldikçe bunları söyleşeceğiz.

Derneğimizin üyeleri ya da derneğimizin konukları, evrensel Türkçe'nin bayrağını taşıyarak her yerde gündem oluşturmak ve kimi konuları güncellemek isteyeceklerdir.

Şimdi sevgi ve içtenlikle hoşça kalın...
Tekin Sönmez, 14 Eylül 2016, İstanbul, Beyoğlu





3 yorum :

  1. Evrensel Türkçe'nin Bayrağı cümlesi ve ideali çok güzel, tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sayın Hocam, öyküden uzun romandan kısa yazacaklarım var size, nispeten iyi zamanlarımda tanışamadığıma kafi derecede üzgünüm. İçtenlikle saygılarımla.. İbrahim Yılmaz, Simurg Kitabevi

    YanıtlaSil