5 Eylül 2016 Pazartesi

Derneğimizden Haberler…



Değerli İzleyici, 

3 Eylül 2016 Cumartesi günü ilk iletide derneğimizle ilgili kısa bilgi sundum.

Bugün 5 Eylül 2016 ve Kars, Sakamış, Soğanlı Dağları noktasından ikinci iletiyi ve haberleri sunuyorum.

Burada, 1829 yılından kalan Puşkin’in ayak izlerinde yürürken, derneğimizin gelecek programlarını da sizinle paylaşmak istiyorum.

İlkin şuna değinmek isterim.

‘Akademiska Litteraurföreningen…’, bir anlamda Edebiyat Okulu Derneği olarak da çevrilebilir.

Programlarımıza gelince:

Kurucu üyelerimizden Mehmet Oget bir dünya gezgini ve bu anlamda gezgin fotoğrafçıdır. Onun gezginlik fotoğraflarını ve gezginlik anılarını bir söyleşi çerçevesinde izleyeceğiz. Şu günlerde Brezilya yolculuğuna çıkmak üzere. Dönüşünde o gezi ile ilgili fotoğraflarını ve gezi serüvenini bizlere sunacak.


Kurucu üyelerimizden Bekir Demirörs, çalışma alanı olarak sosyal ‘istihdam’ yönetmenidir ve oylumlu bir program içindedir. Bu açıdan gelen yeni göç dalgaları ile oluşan genç insanların gelecek için hazırlanmaları konusunda, konu başlığı olarak: ‘insan enerjisi ve stres yönetimi konulu bir seminer programı ile meraklıların karşısına çıkacaktır.


Kurucu üyelerimizden Vedat Erenoğlu ise gelen yeni göç dalgaları ile oluşan genç insanların gelecek için hazırlanmaları konusunda, konu başlığı olarak: 'İsveç’e uyum ve onların toplumsal kazanamı için Erenoğlu'nun yaptığı kişisel deneyimler' konulu bir konferans sunumuyla görüşlerini paylaşacağız.


Puşkin’in 1829 Erzurum Yolculuğu konusunu, yerinde yaptığı çekimlerle, sekseninci doğum yılı andacı olarak Tekin Sönmez de aramıza katılacak.

Bu konu ile ilişkin, bugün 5 Eylül'de çekimi yapılan görseller ektedir.


Bunlar birer başlangıçtır...


Sevgi ve içtenlik…

Tekin Sönmez, 05 Eylül 2016, Kars, Sarıkamış, Soğanlı Dağları



6 yorum :

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sayın Tekin SÖNMEZ
    Adınızın tüm özelliğini taşıyan zihin gücü ve kültür zenginliği olan ve yılmayan bir kişi olarak, özellikle SARIKAMIŞ'ın tarihsel dokusuna sahip çıkarak insanlarımızı sürekli aydınlatma ve bilgi verme konusunda göstermiş olduğunuz çabalarınız herkes tarafından takdirle izlenmektedir.
    Ülkemizin tarihini ve kültürünü öğrenmesi ancak sizin gibi örnek davranışlara ve üstün meziyetlere sahip kişiler ile ile mümkün olabilecektir.
    Saygılarımla
    Kadri PAMUKOĞLU

    YanıtlaSil
  3. Saygıdeğer Tekin Sönmez,
    Puşkin'in izini sürmek fazlasıyla heyecan verici bir şey olsa gerek. Size yol açıklığı diliyorum. Bizlere düşen de ortaya çıkacak eseri ilgiyle ve heyecanla beklemek olacaktır. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir proje. Değerli yazar Tekin Sönmez'in de projede olması büyük bir kazanım. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Tekin Bey ilginiz için çok teşekkürler bu önemli coğrafyaya dikkat çekmeniz çok değerli bir adım emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil